5iMX.com 我爱模型 玩家论坛 ——专业遥控模型和无人机玩家论坛(玩模型就上我爱模型,创始于2003年)

标题: 入魔第一步 [打印本页]

作者: 舞曲帝国    时间: 2011-3-6 00:32
标题: 入魔第一步
我嘅魔路要开始啦,储咗两个月嘅钱买咗个天7控,虽然档次底,但经济。而家唯有苦练模拟器,  我都好想用JR控,但呒银一时之间难以接受呢!呒办法定住挡先,在迟一个月就够钱装台固翼啦。:em19:  装完就可以同俱乐部D魔友一起爽飞啦。希望俱乐部D老师傅能够多多支持小弟:em24: QQ群里ZQT个名字就系我啦!

仲有希望系梧州中意模型嘅朋友都加入一齐玩,呢个版块好少人发帖同回帖,希望边位系梧州嘅多D来踩呢个版块!!:em26:
作者: BG7RLJ    时间: 2011-3-6 00:42
甘都得~~~~~~:em15:
作者: 大三元    时间: 2011-3-6 12:46
标题: 入门用天七可以架啦。
我入门都系用天六,坎坷啊!模道漫漫长路,慢慢走,痛并快乐着!:em15:
作者: 小手乱摸    时间: 2011-3-6 14:56
天七:em07:
作者: super_man    时间: 2011-3-6 16:23
很好很好!又多一个上贼船:em15: 欢迎加入梧州RC会员!
作者: lddldd    时间: 2011-3-6 21:50
T7不差的,比起以前我们用的T6好得多了。贺州都有一台T7,用起来没啥问题
作者: buknwbg    时间: 2011-3-14 21:46
我入门都系用沧狼控之喔。
作者: junnyliang    时间: 2011-3-17 01:48
发帖鼓励下:em00: :em00: :em00:
作者: buknwbg    时间: 2011-4-2 11:34
入魔都系一步了。。甘第二步呢。。
作者: 舞曲帝国    时间: 2011-4-5 22:57
原帖由 buknwbg 于 2011-4-2 11:34 发表
入魔都系一步了。。甘第二步呢。。

第二步就要存钱装机!
作者: super_man    时间: 2011-4-5 23:02
装乜机?
作者: junnyliang    时间: 2011-4-6 00:27
群ID是什么?:em22:
作者: 舞曲帝国    时间: 2011-4-7 01:21
原帖由 super_man 于 2011-4-5 23:02 发表
装乜机?

先考虑固翼
作者: super_man    时间: 2011-4-7 10:50
固翼唔需要考虑,装一台都系300蚊左右。电池另算。不过固翼用电RC好多会员有2手淘汰18650固翼用电出手
作者: buknwbg    时间: 2011-4-8 13:50
:em15:
作者: abliarsec    时间: 2011-4-9 21:31
模拟器很重要,没钱的模友就是玩玩模拟器过瘾了
作者: super_man    时间: 2011-4-9 22:23
一般人都会叫穷:em15:
作者: 大三元    时间: 2011-4-13 11:05
作者: kenny19625945    时间: 2011-4-14 19:39
作者: kenny19625945    时间: 2011-4-14 19:40
欢迎上贼船 !!
作者: 舞曲帝国    时间: 2011-4-16 11:02
原帖由 kenny19625945 于 2011-4-14 19:40 发表
欢迎上贼船 !!

入魔的确要烧D钱,而我依家嘅收入来讲真系好困难,我D朋友都叫我冇玩模型,话呢D野冇玩得耐,使钱又大。屋企人都反对。。但系真系好想玩。  又因为收入低,所以迟迟都装冇到机,又要考虑以后炸机嘅维修费用,哎~~~~~模路难走啊!!  不过我冇急慢慢来,坚决要玩落去。迟早都要装机。。只不过路程会走得好慢!
作者: BG7RLJ    时间: 2011-4-16 13:15
四眼佬~~~太歉虚啦   :em15: :em15: :em15:
作者: 舞曲帝国    时间: 2011-4-16 21:30
标题: 回复 22楼 BG7RLJ 的帖子
我不是四眼佬,你认错人了。
作者: super_man    时间: 2011-4-18 08:35
原帖由 舞曲帝国 于 2011-4-16 11:02 AM 发表

入魔的确要烧D钱,而我依家嘅收入来讲真系好困难,我D朋友都叫我冇玩模型,话呢D野冇玩得耐,使钱又大。屋企人都反对。。但系真系好想玩。  又因为收入低,所以迟迟都装冇到机,又要考虑以后炸机嘅维修费用,哎~~~ ...

得闲出来吧,有缘一个俾你飞住先。:em00:
作者: 舞曲帝国    时间: 2011-4-22 20:39
我拍炸烂你D爱机哦!!:em04:

欢迎光临 5iMX.com 我爱模型 玩家论坛 ——专业遥控模型和无人机玩家论坛(玩模型就上我爱模型,创始于2003年) (http://5imx.com/) Powered by Discuz! X3.3